Přečteno: Cena nevinnosti

Autor: Rebeca James
Počet stran: 328
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Yoli
Odkaz na ČBDB zde
Anotace: Tim je obyčejný australský kluk. Pracuje jako kuchař v otcově restauraci, každý den si zasurfuje a dá si pivo. Je se svým životem navýsost spokojený - tedy až do chvíle, kdy ho jeho přítelkyně Lilla vyhodí z bytu s tím, že by měl konečně dospět. Řízením osudu se Tim stává podnájemníkem v obrovském, starodávném a trochu strašidelném domě, který vlastní uzavřená a plachá Anna, dívka s traumatickou minulostí, jež už půl roku nevyšla ven z domu, neboť trpí agarafóbié (strach z otevřeného prostoru) a záchvaty paniky. Bezstarostný Tim se rozhodne, že si Anninu psychickou nemoc nebude připouštět, ale když se v domě začnou dít podivné věci, zalekne se, že Anna už ztrácí rozum docela a že by mohla být nebezpečná- jenomže to už se mezi oběma spolubydlícími, kteří snad nemohou být rozdílnější, rodí křehké, ale silné pouto...

Z mého pohledu...
Musím říct, že tato kniha je jedna z těch, které opravdu mile překvapí. Sice není úplně nová, a běžně jí zakoupíte za cenu do
sta korun, ale rozhodně za přečtení stojí víc, než některé nové a přehnaně drahé knihy (na žádnou nenarážím, jen konstatuji). Abychom se ale dostali k mému podrobnějšímu názoru.
Tato kniha má v sobě už od začátku tu správnou temnou atmosféru a místy jsem nemohla přestat číst už jen proto, že to bylo velmi napínavé a zvláštní. Anna, tajemná dívka, se chová zvláštně a už od začátku je jasné, že něco skrývá. Něco, kvůli čemu má agarafóbii (bojí se vycházet z domu), a kvůli čemu často celý večer probrečí zamčená u sebe v pokoji, nebo na půdě domu, kam Timovi zakazuje chodit. Skrývá tam snad něco?
Na této knize se mi líbilo hlavně to, že když už jsem myslela, že jsem vše odhalila, na konci jsem zjistila, že to vlastně bylo jinak. Autorka zápletku vymyslela opravdu skvěle! V posledních dvou, nebo třech kapitolách už sice bylo jasné, jak se to celé stalo, ale to myslím můžeme autorce odpustit. Jinak byla kniha velmi čtivá a stále se v ní něco dělo, takže by se měla líbit i těm, kteří vyhledávají knihy, ve kterých je stále něco nového a děj není tolik předvídatelný.
 I když je příběh o vztahu mezi Timem a Annou, rozhodně to není přeslazený nereálný román, který by zákonitě musel končit šťastným koncem. V této knize se děly věci, které by mě ani nenapadly a všechno to bylo tak mrazivé a skvělé. Příběh se přenáší z jedné části do druhé a člověk nikdy neví, kdy na něj z romantické scény vyskočí něco nevysvětlitelného, nebo děsivého.
Ještě se mi nestalo, aby mi kniha tak často měnila emoce a aby byla tak tajemná, že člověk vůbec neví, co se zrovna může stát.
Opravdu, tuto knihu doporučuji naprosto všem, protože si v ní každý najde své. Má milostnou zápletku, tajemnost, kousek detektivky i prvky nadpřirozena. A je tu ještě jeden bonus. Stačí jen trochu hledat a dá se sehnat za pár korun, a tím myslím do stovky.

Celkově hodnotím 85% a doporučuji přečíst všem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky