Recenze- Selekce

Když nám ten dopis přišel do schránky,máma byla radostí bez sebe. Byla přesvědčená, že se tak vyřeší všechny naše problémy, prostě zmizí. Nechci být královna. A nechci být První. Dokonce jsem se o to nikdy nechtěla ani pokoušet.

Autor: Kiera Cassová
Počet stran: 293
Počet kapitol: 25
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012, překlad 2014

Celý děj se odehrává ve zcela odlišné zemi nesoucí jméno Illeá. Společnost je zde rozdělena do osmi kast. Ti kteří měli štěstí a narodili se do jedné ze tří prvních kast, žijí poměrně bezstarostný  a přepychový život. Ti, co žijí ve čtvrté nebo nižší kastě už ale takové štěstí nemají. Čím nižší kasta, tím větší bída a chudoba. America Singerová se narodila do rodiny umělců z páté kasty. Sice nežijí na okraji společnosti, ale zrovna nejlépe se taky nemají. Všichni se živí uměním. Jedinou možnost, jak přijít k lepšímu životu vidí maminka Americy. Selekce, soutěž  ve které se setká 35 dívek napříč všemi kastami, se zdá být skvělou šancí na lepší život. Zmíněných 35 dívek je náhodně vybráno, aby se v královském paláci ucházely o samotného prince. America ví, že pro její rodinu je to jedinečná šance, ale ona sama vůbec netouží po tom stát se první. Nechce si vzít prince, nechce žít na zámku a už vůbec nehledá novou lásku. Ona už lásku našla v chlapci z šesté kasty jménem Aspen. Právě díky němu se nakonec rozhodne se do selekce vydat. Pořád ale doufá, že vypadne co nejdříve. To ale ještě netuší, co všechno ji čeká a jak daleko se dostane...
 Obrázek
 Obrázek

Hned ze začátku vás zaujme obálka, která je krásně zpracovaná a celé knize ještě dodává na šarmu. Když se vám tato kniha dostane do ruky, v hlavě vám vyskočí otázka, zda je i obsah tak skvělý, jako samotná obálka, ale po přečtení si budete jisti, že ano.
Tato kniha má ještě dvě pokračování- Elita a První. Časem se můžete tešit na recenze :)
Nikola

Komentáře

Oblíbené příspěvky