Deset knižních dní - den 2 : Devět plánovaných knih

Ahoj, jak se dneska máte?
Já vás vítám u druhého dne této výzvy. V klidu se posaďte a uvařte si šálek kávy, nebo čaje, protože tento článek bude dost dlouhý.  Dnešní téma se dá pojmout více způsoby, takže se pojďme podívat, jak jsem se toho zmocnila já.
Nejprve vám ukážu dvě knihy, které už vyšly, ale ještě jsem si je nekoupila.
Potom dvě knihy které teprve vyjdou a jsou zatím jen v angličtině.
A zbylých pět knížek budou ty, které na mě každý den smutně koukají z knihovny a čekají, až si je přečtu :)

Knihy, na které mám zálusk:

Dám ti slunce ( Jandy Nelson)
Anotace: Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostane Jude, ale je z ní zakřiknutá, šedá myška, co se schovává za své obrazy. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně. A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět, a získat tak šanci na šťastný život?

Divotání ( A.G. Howardová)
Anotace: Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musím odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. 
Všechno by to bylo jednodušší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů- kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko. 
Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu. 

Knihy, které teprve vyjdou:

Dcera ( Kiera Cassová)
Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci.

Library of Souls ( Ransom Riggs)
Třetí díl Sirotčince slečny Peregrinové.
Teprve se bude překládat do češtiny, tudíž ještě není anotace, ani český název.

A ty co čekají v knihovně:
1) Harry Potter a vězeň z Azkabanu ( J.K. Rowlingová)
Potřetí vzhůru do Bradavic. Čáry a kouzla budou s přízrakem nebezpečného vězně provázet Harryho po celý školní rok. Kdo je hledaný uprchlík, jak dokázal Azkaban přežít a proč se za Harrym vydal?

2) Jablečný koláč naděje (Sarah Moore Fitzgerald)
Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku, a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co to znamená věrnost a kamarádství a jak moc je důležitá síla se nevzdat.
Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

3) Modrá krev ( Thomas C. Brezina)
Dokáže oživit minulost. Je jiná a zvláštní...
Viktorie odjíždí na jazykový prázdninový pobyt co Anglie. Snobská dcera jejích hostitelů se na první pohled tváří mile, ale svým přátelům ji líčí jako husičku, které čouhá sláma z bot. Viktorie se cítí osamělá a nešťastná. Vidí, že okolí o ní nestojí a dává jí to najevo. 
Když se jí do ruky dostane starý deník, který si před více než sto lety psala princezna Philippa, vše se změní. Viktorie se ocitá v její kůži a začíná odhalovat strašlivé tajemství, které je v deníku ukryto. Zdá se jí to, nebo se skutečně přenesla do minulosti a stala se součástí jakéhosi ďábelského plánu?
Příběh o lidech mezi námi, kteří jsou na první pohled zcela obyčejní, ale ve skutečnosti skrývají obrovské tajemství.

4) Den co den ( David Levithan)
Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada- vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného, a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až doteď žili, přestávají platit.
Konečně se objevil někdo, s kým chce být den co den.

5) Tahle píseň ti změní život ( Leila Sales)
Myslíte si, že je tak jednoduchý se změnit. Říkáte si, že je to v poho, ale není. Co asi všechno musí jeden udělat, když se chce přerodit v úplně novýho člověka, jehož život dává smysl a který zapadne? Změníš oblečení, účes, obličej? Tak jo, jen tak dál. Do toho. Nech si propíchnout uši, zastříhnout ofinu a kup si novou kabelku. Stejně to všechno přehlídnou a dál uviděj jenom tebe, pořád stejně ustrašenou, přechytralou holku, stejnýho lůzra, co je na něm všecko blbě. Ať si změníš, co chceš, tohle zůstane pořád stejný. Vím to, protože jsem to zkoušela.


Jestli jste dočetli až sem, děkuji. Chápu, že to byl poměrně dlouhý článek, ale přišlo mi nevhodné vám ty krásky trochu nepředstavit, tak máte alespoň jejich anotace. :)
Nikola





Komentáře

Oblíbené příspěvky